Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Stichting TIJD: 113

Nieuwsbrief Stichting TIJD: 113

Nieuwsbrief # 113
Stichting TIJD

logo_tijd.png

Beste Bezoeker ,

In deze nieuwsrbrief doen we een oproep, geven we een luistertip, kunt u lezen over hoe we omgingen met de gevolgen van storm Poly en kunt u een nieuw TIJDverhaal lezen. 

 

En noteert u alvast 31 oktober (13-17 uur) in uw agenda? Op deze dag vindt ons jaarlijkse symposium plaats, deze keer in het museumcafé van Museum Heerenveen. De titel luidt: Bomentijd. Diverse sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken dit onderwerp belichten. Daarnaast vragen we u om een foto te sturen van uw mooiste inspirerende boom met een zeer korte toelichting. We willen ze die middag graag tonen. Het complete programma volgt zo spoedig mogelijk. 

 

Wilt u meer weten over een item of wilt u advies vragen? Heeft u tips of een mooi TIJDverhaal? Laat het ons weten via redactie@stichtingtijd.nl.

 

Fijne zomer, 
Stichting TIJD

 

Bent u al TIJDgenoot?
Wordt Vriend van de Stichting TIJD. Het kan al voor 10,- per jaar.

Nu aanmelden

Oproep helpende handen in Godlinze

image

Voor een stapelstenen/ecokathedraal in Godlinze in het noordoosten van Groningen, wordt ondersteuning gevraagd in het onderhoud van de tuin. Zie bijgaande foto’s. Contactpersoon: Bernard Schlimbach, welzijnscoach tel. 06-82766403 of e-mail b.schlimbach@cadanzwelzijn.nl

 

1E1E32DD 38C9 4EA1 B761 F6D718DBB25B22855BB6 23D9 4239 A16F E68E9E53B61C


Nominatie Steenbreektrofee en Vroege Vogels

image

Het regende dat het goot toen Rob Buiter van het radio-programma Vroege Vogels kwam om een item te maken over de LeRoytuin. Dit in het kader van de nominatie voor de landelijke Steenbreektrofee van Stichting Steenbreek. De winnaar wordt 11 oktober bekend gemaakt. De uitzending van Vroege Vogels  was zondag 6 augustus tussen 7.30 en 9.00 uur. 


Storm Poly, veiligheid en ecologisch snoeien

image

We hebben allemaal wel gelezen dat de storm Poly van 5 juli veel schade heeft gemaakt. Wij van Stichting Tijd hebben echter gezien dat in onze terreinen de storm geen schade heeft gebracht, maar juist veel natuur heeft toegevoegd. Prachtige uitgebroken boomkruinen, scheve bomen en hangende verdorrende takken. Wat wil een goed Le Roy-der, Cultuur en Natuur gaan immers samen, nog meer? We zouden graag alles laten zoals de natuur het heeft gewenst.


Lees meer

TIJDverhaal 3

image

Landschapspark Martenastate en Louis le Roy

Park Martenastate in Koarnjum ligt op een steenworp afstand van Leeuwarden. Het is een van de weinige landgoederen die Fryslân rijk is. Martenastate omvat naast een kasteeltje in neo-renaissancestijl, een prachtig en openbaar toegankelijk park in Engelse landschapsstijl met een zeer gevarieerd aanbod aan stinzenflora, bomen en fauna. Het "groen en rood" heeft de status van rijksmonument. 


Lees meer

U krijgt deze mail omdat u zich met het mailadres  hebt aangemeld. Wilt u deze mail niet meer ontvangen? Dan kunt u zich met deze link afmelden voor de nieuwsbrief .