Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Stichting TIJD:

Nieuwsbrief Stichting TIJD:

Nieuwsbrief # 112
Stichting TIJD

logo_tijd.png

Beste Bezoeker ,

In deze nieuwsbrief melden we een aantal interessante ontwikkelingen en activiteiten die waren en komen. Nieuw is onze rubriek Tijdverhalen waarin we graag boeiende persoonlijke verhalen en beelden met u delen van mensen die geïnspireerd door Louis Le Roy en zijn werk, zelf aan de slag zijn gegaan. Of die een bijzondere herinnering hebben aan een ontmoeting met Le Roy zelf of een bezoek aan één van de ecokathedrale projecten. We trappen af met het Tijdverhaal van Skelte Braaksma, een jonge kunstenaar uit het noorden van Friesland. Veel lees, kijk en luisterplezier!

 

Wilt u reageren op iets wat u heeft gelezen, heeft u tips of heeft u zelf een mooi Tijdverhaal? Laat het ons weten via redactie@stichtingtijd.nl.

 

Met vriendelijke groet,
Stichting TIJD

 

Le Roy Festival in de wijk Leeuwenborg in Groningen.

image

 

Met een heus Le Roy Festival wordt het 50-bestaan van de Le Roy gebieden in de wijk Leeuwenborg in Groningen gevierd. Toen deze wijk in de jaren 70 werd gebouwd, werden Louis Le Roy en bewoners betrokken bij de inrichting van het groen. Nu 50 jaar later is er een bijzondere stadsnatuur onstaan, waar in het kader van het festival tal van activiteiten worden georganiseerd. Wilt u meer weten of meedoen, lees hier meer. 


16 juni: lezing en discussie symbiotische steden met Marian Stuiver

Symbiotische stad Marian Stuiver Le Roy tuin Heerenveen

Op vrijdagavond 16 juni organiseert de Le Roy tuin in Heerenveen in samenwerking met de Bibliotheek in Heerenveen een lezing  over Symbiotische steden door Marian Stuiver, hoofd van het Programma Groene Steden van de Wageningen Universiteit & Research.


Lees meer

Tijdverhaal 1

image

Ecokathedraal.

Omdat mijn nieuwe huis een voormalige fabriek is, ligt er een pleintje van bakstenen voor mijn voordeur en ruiten. Omdat deze leegte een beetje een doorn in mijn oog vormde maakte ik plannen het door iets anders te vervangen. Het liefste wilde ik meer groen creëren om de boel knusser te maken, net zoals ik binnenshuis had gedaan. Het probleem was alleen dat ik dan met een hele grote bult bakstenen zou komen te zitten. Het was toen dat ik me de ecokathedraal in de bossen in de buurt van Heerenveen herinnerde, een wereld van grote tempel-achtige bouwwerken van stenen die heel mooi overgroeid raakten. Ik besloot mijn eigen versie hiervan te maken om beide problemen zo in een keer op te lossen. 


Lees meer

Kathedraal van Alle Wezens

image

Onder leiding van eco-kunstenaars Hans Engelbrecht en Durk Kramer werd er druk gestapeld aan de Kathedraal van Alle Wezens bij BROED in Nijeberkoop. Stichting TIJD was erbij!


Lodewijks Groene Geluk

image

Donderdag 11 mei waren de opnames van Lodewijks Groene Geluk in de Le Roytuin en het pleintje bij Sportstad, dat met een knipoog  naar Le Roy werd ingericht. Het tv programma van Lodewijk Hoekstra wordt  op 2 juli om 12:00 uur op RTL4 uitgezonden.  

 


Onderzoek naar legacy Louis Le Roy door het Nieuwe Instituut

image

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam onderzoekt in samenwerking met diverse partijen de verdere ontsluiting van het archief van Louis Le Roy en de manier waarop de woning van de familie Le Roy in Oranjewoud een bron van informatie kan blijven voor iedereen die onderzoek wil doen naar het ecokathedrale werk van Le Roy. 


Lees meer

Duizend jaar stapelen

De podcast is online! Luister hier naar het verhaal van Nienke de la Rive Box. 


Geslaagde NL-Doet ochtend in de Le Roy tuin

Deelnemers NL-Doet Le Roy tuin Heerenveen

Op vrijdagochtend 11 maart 2023 waren er zo'n dertig mensen aanwezig in de Le Roy tuin in Heerenveen, waar ze onder leiding van Willem Mulder, Harry de Vries en Peter Wouda diverse werkzaamheden hebben verricht.


 

Bent u al TIJDgenoot?
Wordt Vriend van de Stichting TIJD. Het kan al voor 10,- per jaar.

Nu aanmelden

U krijgt deze mail omdat u zich met het mailadres  hebt aangemeld. Wilt u deze mail niet meer ontvangen? Dan kunt u zich met deze link afmelden voor de nieuwsbrief .