Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Stichting TIJD 115

Nieuwsbrief Stichting TIJD 115

Nieuwsbrief # 115
Stichting TIJD

logo_tijd.png

Beste Bezoeker ,

 

Het was een boeiend en mooi jaar, vol bijzondere momenten. We hebben ze steeds via onze nieuwsbrieven en website met u gedeeld. 


Natuurlijk hadden we u in deze brief graag wat beelden getoond van een door wit kleed bedekte ecokathedraal waaronder de tijd doortikt. Maar het is nat, het lijkt dezer dagen eerder een schoonspoelen, of afspoelen. We kunnen zeggen dat als de regen stopt, de zon weer met zonlicht de grond beroert, we uit de winterslaap komen om met elkaar vorm te geven aan het 100e geboortejaar van Louis Le Roy. Hij prikkelt ons vandaag de dag met zijn gedachtengoed en daagt ons uit om het voort te zetten. 

 

Daar staan we in 2024 bij stil. Het gaat niet alleen om geschiedenis en terugblikken maar vooral om vooruit kijken en het gedachtengoed levend houden. Dit is dan ook ons leidende thema. We gaan er op verschillende manieren mee aan de slag en zijn volop bezig met het programma. 

 

Een aantal activiteiten kunt u alvast in de agenda noteren:

- In samenwerking met de Bibliotheek Heerenveen gaan we TIJD-reizen. Op vier donderdagavonden behandelen we een Social Development Goals (SDG) thema zoals gezondheidszorg, politiek, kunst en klimaat. We kijken met een langetermijnbril naar de toekomst om te zien wat we nu al moeten doen om de volgende generatie een mooie toekomst te geven. We starten de lezingenreeks op donderdag 8 februari 2024 met als thema Zorg voor Later. 

- Met Museum Heerenveen werken we aan een tentoonstelling over 100 jaar Louis G. Le Roy, die vanaf september te zien zal zijn.

Op 31 oktober vindt ons jaarlijkse symposium plaats. Deze keer ontvangen we u graag in het Posthuis Theater in Heerenveen.

 

Verder kijken we uit naar de verschijning van de biografie over Louis Le Roy geschreven door Rob Hendriks en Piet Vollaard. En we gaan we een wandelroute samenstellen die langs beide ecokathedralen gaat. Een tocht van zo'n 14 km, waarbij alle tijd is om onderweg van gedachten te wisselen over lange termijn, ecokathedralen en ecologie. 

Houd vooral de website van Stichting TIJD in de gaten voor de meest actuele informatie en mogelijke nieuwe activiteiten. 


Een gedachtengoed levend houden doe je samen, je inspireert elkaar en gaat weer verder. Dus we dagen u uit om uw verhalen met ons te delen. Over uw bouwen, stapelen, tuinieren, tekenen, schilderen of spelen met licht en gekleurd glas. Laten we elkaar tegenkomen, gedachten uitwisselen en inspireren, zo wordt het een bijzonder feestelijk jaar. 



Met vriendelijke groet,
Stichting TIJD 

 

Bent u al TIJDgenoot?
Wordt Vriend van de Stichting TIJD. Het kan al voor 10,- per jaar.

Nu aanmelden

U krijgt deze mail omdat u zich met het mailadres  hebt aangemeld. Wilt u deze mail niet meer ontvangen? Dan kunt u zich met deze link afmelden voor de nieuwsbrief .