Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief 111 Stichting TIJD: uitbreiding bestuur, vacature, NL-Doet, en meer

Nieuwsbrief 111 Stichting TIJD: uitbreiding bestuur, vacature, NL-Doet, en meer

Nieuwsbrief # 111
Stichting TIJD

logo_tijd.png

Beste Bezoeker ,


In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van een aantal mooie ontwikkelingen en activiteiten waar we als Stichting Tijd bij zijn betrokken of aan werken. Ook presenteren we met genoegen onze nieuwe bestuursleden.

 

Met vriendelijke groet,
Stichting TIJD

 

Uitbreiding bestuur Stichting TIJD

Het bestuur van de stichting TIJD is uitgebreid met vier nieuwe bestuursleden: Heilien Tonckens (voorzitter), Govert Geldof, Hans van der Lans en Bert Looper. Ze presenteerden zich op het afgelopen TIJD-symposium, dat eindelijk weer op gebruikelijke wijze kon plaatsvinden. U kunt hier het verslag ervan lezen.

 

Lees meer

Nieuw boek: Brieven van Louis Le Roy uit Cergy Pontoise

Nieuw boek: Brieven van Louis Le Roy uit Cergy Pontoise

Tijdens het symposium van 31 oktober 2022, presenteerden Piet Vollaard en Rob Hendriks de nieuwe uitgave: Louis le Roy, Brieven uit Cergy-Pontoise en enige andere steden. In deze uitgave bundelden zij alle brieven die Louis le Roy van 1979 tot en met 1983 schreef voor het maandblad Plan.

Dit boek en ook andere eerder verschenen publicaties zijn online te bestellen.


NL Doet op zaterdag 11 maart 02023!‍

Ook in 02023 doet de Le Roy tuin in Heerenveen weer mee aan NL-Doet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds. Er hebben zich inmiddels al 25 mensen aangemeld, maar u kunt zich nog aanmelden!

lees meer‍

Ecokathedraal Harlingen krijgt vorm in Balklandpark

balklandpark harlingen stapelzondag
De ecokathedraal die in het nieuwe Balklandpark in Harlingen komt begint vorm te krijgen. Op zondag 22 januari 2023 was de tweede 'stapelzondag' georganiseerd door initiatiefnemers Jannek Smitstra en Nadja Rientjes.


Lees meer

Doneer een boom ????

doneer een boom le roy tuin hor

 

Zaterdag 11 maart 2023 gaan we weer een aantal fruitbomen planten. Bijzondere rassen, zorgvuldig voor ons geselecteerd door de Stichting Fruit yn Fryslân.Doneer nu een boom, en als je wil dan mag je deze zelf planten op 11 maart!


Lees meer

Thesis "Heidekampen" van Björn Broekert onderzoekt nieuwe ecokathedraal‍

In de thesis "Heidekampen. Beknopte geschiedenis van een Nederlands-Duitse militaire enclave op de Arnhemse Veluwe en de schets voor een ecokathedraal cultuurlandschap" onderzocht Björn Broekert manieren waarop een voormalige militaire kazerne kan worden herbestemd.‍

 

Lees meer

 

Excursie MacGuffin Magazine Rotterdam naar ecokathedralen

excursie macguffin magazine

Op zondag 22 januari heeft een groep van zo'n veertig mensen een bezoek gebracht aan de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen. De excursie was georganiseerd door MacGuffin Magine.


Lees meer

Lesprogramma basisscholen over Natuur in de stad‍

Basisscholen in de gemeente Heerenveen kunnen bij Ateliers Majeur kiezen uit een mooi programma van Cultuur en Klas, waaronder de lessen Natuur in de stad.

In drie lessen krijgen de kinderen meer informatie over het belang van natuur in een stad, aan de hand van de ideeën van Louis Le Roy en zijn ecokathedralen. Naast een les op de school wordt er ook een excursie naar de ecokathedraal in Mildam of Heerenveen-Midden aangeboden. En voor de échte enthousiastelingen kan er ook nog een stapel-middag worden aangevraagd.

 

Lees meer

"Lodewijks groene geluk" op verkenning in ecokathedralen‍


Groene hovenier Lodewijk Hoekstra was vandaag, 13 februari 02023, op bezoek in de gemeente Heerenveen ter voorbereiding van een nieuwe aflevering van zijn TV programma Lodewijks Groene Geluk dat dit jaar het 3 seizoen in gaat bij RTL4.

Lees meer‍

Le Roy inspiratiebron in boek "Van tegeltuin naar Jungle"

Van tegeltuin naar jungle van Katja Staring

In het pas verschenen boek "Van tegeltuin naar jungle" van Katja Staring krijgt Le Roy ruim aandacht op de inspiratie-pagina. Met dit boek daagt ze tegeltuinbezitters uit om bij te dragen aan de groene revolutie.


Lees meer

Bent u al TIJDgenoot?
Wordt Vriend van de Stichting TIJD. Het kan al voor 10,- per jaar.

Nu aanmelden

U krijgt deze mail omdat u zich met het mailadres  hebt aangemeld. Wilt u deze mail niet meer ontvangen? Dan kunt u zich met deze link afmelden voor de nieuwsbrief .