• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

Le Roy tuin op Berlijnplein Utrecht door Gewildgroei

De Utrechtse wijk Leidsche Rijn krijgt een Le Roy-tuin, zoals die sinds de jaren zestig in Heerenveen wordt aangelegd. De ontmoetingsplek komt op het 40.000 m2 grote Berlijnplein en is gebaseerd op de ideeën van de Ecokathedraal van Louis Le Roy.

oranjewoud festival 5Net als in 2015 is de Ecokathedraal in Mildam dit jaar weer een locatie waar het Oranjewoud Festival een uitvoering ten gehore zal brengen. Dit jaar zal onder de titel "de zingende zonderling" het stuk Ursonate van Dada-performer Kurt Schwitters ten gehore worden gebracht, waarbij het publiek actief mee mag doen.

DSC 0628Van 11 februari tot medio juli 2017 kunt u in Kasteel Groeneveld in Baarn de tentoonstelling "Tweede natuur" van Hannah Schubert zien. Hannah Schubert was op het TIJD-symposium een van de sprekers omdat ze in haar master-studie "tweede natuur" uitgebreid het werk van Le Roy bestudeerd had.

In opdracht van de Stichting TIJD heeft de Stichting Fruit yn Fryslân 5 appelbomen en 2 perebomen in de Le Roy tuin geplant. Leerlingen van het Nordwin College locatie Heerenveen hebben samen met docent Anne Hein Gietema geholpen met het planten van de boompjes.

Vanaf nu kunt u online de 5 boeken bestellen die de Stichting TIJD in eigen beheer heeft uitgegeven. Van "Retourtje Mondriaan", de autobiografie van Le Roy die in 2001 is uitgegeven tot het laatste boek "Het Technicum en de mondiale contraculturen".