• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

oranjewoud festival 5Net als in 2015 is de Ecokathedraal in Mildam dit jaar weer een locatie waar het Oranjewoud Festival een uitvoering ten gehore zal brengen. Dit jaar zal onder de titel "de zingende zonderling" het stuk Ursonate van Dada-performer Kurt Schwitters ten gehore worden gebracht, waarbij het publiek actief mee mag doen.

DSC 0628Van 11 februari tot medio juli 2017 kunt u in Kasteel Groeneveld in Baarn de tentoonstelling "Tweede natuur" van Hannah Schubert zien. Hannah Schubert was op het TIJD-symposium een van de sprekers omdat ze in haar master-studie "tweede natuur" uitgebreid het werk van Le Roy bestudeerd had.

In opdracht van de Stichting TIJD heeft de Stichting Fruit yn Fryslân 5 appelbomen en 2 perebomen in de Le Roy tuin geplant. Leerlingen van het Nordwin College locatie Heerenveen hebben samen met docent Anne Hein Gietema geholpen met het planten van de boompjes.

Vanaf nu kunt u online de 5 boeken bestellen die de Stichting TIJD in eigen beheer heeft uitgegeven. Van "Retourtje Mondriaan", de autobiografie van Le Roy die in 2001 is uitgegeven tot het laatste boek "Het Technicum en de mondiale contraculturen".

Hét vakblad voor de groenvoorziening Tuin en Landschap besteed in haar nieuwste nummer uitgebreid aandacht aan het gedachtegoed van Louis Le Roy. Met een foto op de voorpagina van de huidige bouwmeester van de Ecokathedraal, Siebe Homminga, die rondloopt in de Ecokathedraal  en een verhaal van Hannah Schubert die hiervoor Rob Hendriks interviewde, komt het blad tot de conclusie dat het werk van Le Roy actueler dan ooit is. Een mooi begin van het nieuwe jaar!