• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

Het jaarlijkse TIJD-symposium zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 31 oktober 2017, de geboortedag van Louis Le Roy en de oprichtingsdatum van de Stichting TIJD. Een deel van het programma is inmiddels bekend, maar we zijn nog volop met het programma bezig.

Oranjewoud Festival in Ecokathedraal MildamZondag 4 juni 2017was de Ecokathedraal onderdeel van het Festival Oranjewoud. Met muziek van o.a. John Cage en de Ursonate van Kurt Schwitters werden bezoekers getrakteerd op een oor- en oogstrelend geheel.

Autobiografie van Louis Le Roy, retourtje MondriaanHet is dit jaar precies 100 jaar geleden dat in Leiden de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Le Roy, die kunstacademie in Den Haag heeft gedaan en een groot kenner van de kunstgeschiedenis was, vroeg zich af wat er ná de abstracte kunst zou komen, en beschreef dit in zijn autobiografie "Retourtje Mondriaan".

Kwajr treed op in Le Roy gebied LewenborgHet gemengde zangkoor Kwajr uit Groningen trad op in het Le Roy gebied in de Groningse wijk Lewenborg. Er kwamen 50 personen op af, jong en oud, die geweldig genoten van de zang en de mysterieuze sfeer tijdens de speurtocht.

Start Berlijnplein Utrecht met Le Roy tuinMet een schone lei wordt hier zaterdag 1 juli begonnen met de aanleg van het Berlijnplein in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Een deel wordt op initiatief van Gewildgroei gebruikt voor de aanleg van een Le Roy tuin.