• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

nordwin werkweekTijdens de werkweek van het Nordwin College in Heerenveen , een VMBO-groen opleiding, konden leerlingen zich inschrijven voor stapelen in de Le Roy tuin. 2 groepen van 10 leerlingen kozen hiervoor, en gingen onder leiding van Marcel Prins (rechts op de foto) aan het werk met tegels en klinkers. Ook de begeleiders Aad Buikemna en Alexandra Dijkstra droegen hun steentje bij.

50 jaar le roy tuin2016 is het Le Roy jaar. De Stichting TIJD viert het 50 jarig bestaan van de groenstrook aan de Europalaan en Kennedylaan met een aantal activiteiten. De eerste aktiviteit hebben we inmiddels gehad, namelijk het planten van appelbomen door de Stichting Fruit yn Fryslân. De boompjes doen het goed: de eerste appel hang inmiddels aan de boom.

• zaterdagmiddag 17 september zal het Heerenveense mannenkoor The Old Spirits een optreden verzorgen in het Le Roy theater. Er zullen gouwe ouwe liedjes ten gehore worden gebracht uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, onder begeleiding van piano.
  • Zondagmiddag 2 oktober om 14:00 uur zal de fototentoonstelling over de Le Roy tuin worden geopend in Museum Heerenveen. U bent van harte welkom!
  • Zondagmiddag 17 oktober organiseert de Werkgroep Oud Heerenveen samen met de Stichting TIJD een stadswandeling door de Le Roy tuin, waar iemand van de Stichting TIJD zal vertellen over de geschiedenis van dit stadspark.
  • Op donderdag 27 oktober zal het jaarlijkse TIJD-symposium in het teken staan van de Le Roy tuin.

rob hendriksDe Le Roy lezing 2016 zal worden gehouden door architect Rob Hendriks. Hij zal de rede houden tijdens het jaarlijkse TIJD-symposium dat dit jaar gehouden wordt op donderdagmiddag 27 oktober met als thema "50 jaar Le Roy tuin: geschiedenis en toekomst".

facebook 1000 likesWe zijn er bijna! Of tegen de tijd dat u dit bericht leest is het misschien al zo ver. Op het moment van schrijven hebben we 993 likes op de facebook-pagina van de Ecokathedraal. Zit u op Facebook?  'Like' ons en u wordt op de hoogte gehouden worden van alles wat er in Mildam gebeurt.

ommoordIn de Rotterdamse wijk Ommoord, in 2006 uitgeroepen tot het Groenste stuk Rotterdam, is bij de aanleg in de jaren 60 van de vorige eeuw aan Louis Le Roy gevraagd om zijn ideeën rond natuur in de stad toe te passen. Dit resulteerde in de "Wijktuin": een 5 hectare groot gebied waar vele vrachtwagens met sloopafval het vlakke gebied (een drooggelegd gebied van wadden en kwelders) omtoverden tot een terrein met hoogteverschillen.

Boekwinkel